2- عوامل مؤثر بر عدم تحقق اشتغال پیش بینی شده در بنگاه های کوچک و متوسط زودبازده.

3- بررسی تأثیر انحراف از تسهیلات پیش بینی شده بر انحراف از اشتغال پیش بینی شده در بنگاه های کوچک و متوسط زودبازده.

1-5- فرضیه های تحقیق

فرضیه های این پژوهش بر اساس عوامل مؤثر بر میزان انحراف از اشتغال پیش بینی شده تقسیم بندی می شوند. بر این اساس فرضیات این تحقیق عبارتند از:

1- بین مکان احداث بنگاه و تمایز بین اشتغال ایجادشده و اشتغال پیش بینی شده در بنگاه های کوچک و متوسط زودبازده در استان کرمان طی دوره 1389- 1385 رابطه معناداری وجود دارد.

2- بین بخش فعالیت طرح و تمایز بین اشتغال ایجادشده و اشتغال پیش بینی شده در بنگاه های کوچک و متوسط زودبازده در استان کرمان طی دوره 1389- 1385 رابطه معناداری وجود دارد.

3- بین نوع طرح و تمایز بین اشتغال ایجادشده و اشتغال پیش بینی شده در بنگاه های کوچک و متوسط زودبازده در استان کرمان طی دوره 1389- 1385 رابطه معناداری وجود دارد.

4- بین نوع دستگاه اجرایی و تمایز بین اشتغال ایجادشده و اشتغال پیش بینی شده در بنگاه های کوچک و متوسط زودبازده در استان کرمان طی دوره 1389- 1385 رابطه معناداری وجود دارد.

5- بین نوع بانک ارائه دهنده تسهیلات و تمایز بین اشتغال ایجادشده و اشتغال پیش بینی شده در بنگاه های کوچک و متوسط زودبازده در استان کرمان طی دوره 1389- 1385 رابطه معناداری وجود دارد.

6- بین نوع مجری طرح و تمایز بین اشتغال ایجادشده و اشتغال پیش بینی شده در بنگاه های کوچک و متوسط زودبازده در استان کرمان طی دوره 1389- 1385 رابطه معناداری وجود دارد.

7- بین سهم تسهیلات پرداخت شده از کل تسهیلات پیش بینی شده و انحراف از اشتغال پیش بینی شده در بنگاه های کوچک و متوسط زودبازده در استان کرمان طی سال های 1385 تا 1389 رابطه معناداری وجود دارد.

8- بین انحراف از تسهیلات پیش بینی شده و انحراف از اشتغال پیش بینی شده در بنگاه های کوچک و متوسط زودبازده در استان کرمان طی دوره 1389- 1385 رابطه معناداری وجود دارد.

1-6- نتایج مورد استفاده پس از انجام تحقیق

این تحقیق براساس اهداف بیان شده آن، برآن است که عوامل احتمالی مؤثر بر عدم تحقق اشتغال پیش بینی شده در بنگاه های کوچک و متوسط زودبازده را شناخته و در جهت رفع آن اقدام نماید. همچنین درصد تحقق میزان اشتغال پیش بینی شده را مشخص و نیز سهم تسهیلات در ایجاد اشتغال جدید در بنگاه های کوچک و متوسط زودبازده و میزان انحراف از تسهیلات را که بر میزان انحراف از اشتغال تأثیر می گذارد، بررسی نموده و اهمیت آن را مشخص نماید.

1-7- استفاده کنندگان از نتیجه تحقیق

سازمان صنعت، معدن و تجارت؛ اداره تعاون، کار و امور اجتماعی؛ بانک ها؛ سازمان صنایع کوچک؛ شرکت های شهرک های صنعتی و نیز دانشجویانی که علاقمند به پژوهش در راستای ایجاد اشتغال هستند، می توانند از نتایج این تحقیق بهره مند گردند.

1-8- جنبه جدید بودن و نوآوری تحقیق

با توجه به این که از ابتدای اجرای طرح های کوچک و متوسط زودبازده تاکنون، پژوهش ها به صورت آکادمیک انجام نگرفته است و توجه و کنترل خاصی بر اجرای طرح های بنگاه های کوچک و متوسط زودبازده در استان کرمان صورت نگرفته است، این تحقیق می کوشد که عملکرد اجرای بنگاه های کوچک و متوسط زودبازده را از زمان شروع آن مورد ارزیابی قرار داده و در جهت رفع موانع آن برآید. از این رو این پژوهش در نوع خود، تحقیقی جدید تلقی می شود.

1-9- روش تحقیق

از نظر روش تحقیق، این مطالعه در زمره تحقیقات توصیفی قرار می گیرد. از این نظر تحقیق توصیفی است که آن چه را که هست، توصیف و تفسیر می کند.

منشأ عدم تحقق اشتغال پیش بینی شده در طرح های ایجادی (منظور از طرح های ایجادی و یا تأسیسی، طرح هایی است که در ابتدا فاقد هرگونه پیشینه بوده و اجرای آن منتج به تولید کالای جدید و اشتغال جدید خواهد شد) را می توان نشأت گرفته از دو منبع دانست:

نخست، بنگاه هایی که قرار بوده به بهره برداری برسند و بنا به هر دلیلی به بهره برداری نرسیده اند.

دوم، بنگاه هایی که به بهره برداری رسیده اند ولی طبق اشتغال پیش بینی شده نتوانسته اند اشتغال جدید ایجاد نمایند.

منشأ عدم تحقق اشتغال در طرح های نیمه تمام (به طرح هایی اطلاق می شود که بخش هایی از مراحل اجرایی آن ها انجام پذیرفته و بنا به دلایلی که از جمله مهم ترین آن ها عدم تأمین مالی و ناتوانی فنی و اجرایی متقاضی می باشد، طبق برنامه زمان بندی به مرحله ی بهره برداری نرسیده و تکمیل و بهره برداری از آنها نیاز به احراز توجیه پذیری طرح و تأمین مالی خواهد داشت) می تواند به دلایلی چون: عدم تسهیلات کافی برای ادامه فعالیت و ایجاد اشتغال جدید، عدم مدیریت کارا و خبره برای استفاده از تسهیلات در راستای ایجاد اشتغال جدید و یا به علت مناسب نبودن طرح برای ادامه فعالیت و غیره، باشد.

دیگر منشأ عدم تحقق اشتغال می تواند مربوط به طرح های توسعه ای باشد، یعنی طرح هایی که دارای پیشینه فعالیت اقتصادی و تولیدی بوده و اجرای آنها منتج به افزایش کمی یا کیفی تولید خواهد بود. برای توضیح بیش تر می توان این گونه بیان نمود که اگر بنگاهی طبق اشتغال پیش بینی شده اشتغال ایجاد کرده و هنوز این امکان را دارد که با اضافه کردن خط تولید جدید و افزایش کمی و کیفی تولید، اشتغال جدید ایجاد کند؛ اگر تسهیلات به این بنگاه ها داده نشود، نمی توانند اشتغال جدید ایجاد کنند.

حال بر اساس ویژگی های بیان شده در قسمت ضرورت تحقیق، می توان به بررسی اشتغال ایجاد شده در بنگاه های کوچک و متوسط زودبازده استان کرمان طی دوره 1389- 1385 پرداخت و سپس میزان اشتغال ایجاد شده در مقایسه با اشتغال پیش بینی شده در سطح استان کرمان را مقایسه نمود.

1-10- روش و ابزار گردآوری اطلاعات

این پژوهش به منظور جمع آوری اطلاعات از روش کتابخانه ای استفاده نموده و داده ها از اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان حاصل شده است.

1-11- جامعه و نمونه آماری

در این پژوهش جامعه آماری کلیه بنگاه های اقتصادی است که از تسهیلات مربوط به طرح بنگاه های کوچک و متوسط زودبازده در استان کرمان استفاده نموده اند و نمونه آماری شامل طرح های مربوط به سال های 1385 تا 1389 می باشد.

1-12- روش تجزیه و تحلیل اطلاعات

پژوهش حاضر برای تحلیل اطلاعات از یک مدل آنالیز کواریانس[1] استفاده نموده و تجزیه و تحلیل داده ها به دلیل نوع داده های موجود به صورت داده های مقطع زمانی انجام می شود. در روش تجزیه و تحلیل داده های مقطعی، ویژگی های متغیرهای مربوط برای تمامی مقاطع در دوره ی زمانی مورد نظر بررسی می شوند. برابری تعداد داده ها در هر مقطع لازم نیست و همچنین می توان متغیرهایی داشت که در یک مقطع برای دوره ی زمانی مورد بررسی ثابت باشند.

در ادامه به بیان ویژگی های موجود در مدل این پژوهش پرداخته شده است.

 

Y= F (C, E, A, P, B, M, X, S)      مدل شماره 1-1

C = ویژگی مکانی

E = ویژگی فردی

A = ویژگی فعالیت

P = ویژگی بنگاه

B = نوع بانک عامل

M = نوع دستگاه اجرایی

X = انحراف از تسهیلات پیش بینی شده (ویژگی مخارج)

S = سهم تسهیلات (ویژگی مخارج)

لازم به ذکر است که نوع بانک عامل و نوع دستگاه اجرایی جزء سایر ویژگی ها دسته بندی می شوند.

در این مطالعه به بررسی تأثیر هر یک از ویژگی های عنوان شده بر روی انحراف از اشتغال پیش بینی شده در بنگاه های کوچک و متوسط زودبازده پرداخته و مدل های ارائه شده به صورت کلی و تفکیک شده برای سال های 1385 تا 1389 خواهند بود. پژوهش حاضر برای اعمال رگرسیون ها از نرم افزار Eviews 6 استفاده خواهد نمود.

1-13- پالایش داده ها

داده های گردآوری شده توسط اداره تعاون، کار و امور اجتماعی استان کرمان برای استفاده در این پژوهش با بهره گرفتن از اطلاعات به دست آمده از طرح تمام شماری بنگاه های کوچک و متوسط زودبازده استان، کنترل و تصحیح شده است. برخی از کنترل ها و تصحیح داده های مورد استفاده به قرار زیر است:

داده های سامانه بنگاه های کوچک و متوسط زودبازده استان کرمان با آنچه که از داده های طرح تمام شماری این استان به دست آمده، تا حدودی متفاوت است. به این دلیل که اطلاعات موجود در این سامانه شامل طرح هایی می شود که به بانک معرفی شده اند و امکان دارد که افراد بعد از تصویب طرح به دلیل مشکلاتی چون عدم توانایی برای فراهم کردن ضمانت نامه معتبر و مواردی از این قبیل، به دنبال دریافت تسهیلات نرفته و تنها اطلاعات آن ها در سامانه ثبت شده است. بر این اساس اطلاعات موجود در سامانه با اطلاعات به دست آمده از طرح تمام شماری متفاوت بوده و سامانه طرح های کوچک و متوسط زودبازده، تعداد بنگاه های 

 

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها